Universal Monsters: The Phantom’s Curse – en anmeldelse

Universal Monsters: The Phantom’s Curse – NetEnt imponerer

Universal Monsters: The Phantom’s Curse handler om operafantomet og hans amorøse triangel. Les mer om spilleautomaten her!

Introduksjon

Universal Monsters: The Phantom’s Curse er enda en fantastisk videoautomat fra NetEnt. Temaet er operafantomet og hans umulige kjærlighet for Christine. Handlingen foregår i den storslåtte Pariser-operaen, som skjuler flere bonuser og bonusspill, samt wild- og scatter-symboler, som også kan være stacked. Automatens innebygde bonusspill går over to nivåer, og heter Pick and Click. Her kan du vinne helt opptil 7200 mynter. De andre symbolene har individuell verdi, hvorav Operafantomet kan gi deg helt opptil 200 mynter ved riktig kombinasjon, mens Christine gir 100 og forlovelsesringen hennes 60. Teoretisk RTP på denne automaten er hele 96,57 %.

Operafantomet velter en lysestake og forårsaker brann i Pariserteateret. NetEnt har fanget opp hendelsen ved å legge til en røyk-animasjon bak hjulsettet der du ser røyken sive utover den gedigne operasalen, mens et fantastisk lydspor høres i bakgrunnen. Musikken er mystisk og passer veldig godt til temaet. De som har sett filmatiseringen av Operafantomet vil dra kjensel på flere detaljer i automaten, som for eksempel kniven og masken. Automaten har fem hjul og fire rader. Her er det 40 fastlåste gevinstlinjer over ti nivåer. Nivå-funksjonen begynner å bli NetEnts kjennetegn, en funksjon som gjør spillingen langt enklere for oss spillere.

Gevinstlinjer og innskudd

Universal Monsters: The Phantom’s Curse er en videoautomat med fem hjul og fire rader. Her er også 40 fastlåste gevinstlinjer. Det betyr at du ikke kan velge hvilke linjer du vil satse på, men NetEnt har gjort det enkelt for deg ved å gi deg nivåer fra 1 til 10 som du kan velge. Du forpliktes å satse 20 mynter per nivå, men du kan justere myntverdien fra 0,01 til 1. Altså kan du satse minimum 20 og maksimum 200 mynter per spinn, og spillet passer derfor for enhver spiller – uansett om du er en forsiktig spiller eller liker å satse stort.

Tema og design

Temaet på denne videoautomaten er hentet fra den franske romanen Le Fantôme de l’Opéra, skrevet av Gaston Leroux i 1910. Handlingen foregår i Pariseroperaen, der Operafantomet holder til. Han går ikke av veien for å lage dramatikk og til og med myrde for å vinne Christines bortlovede hjerte. Sjalusien driver Operafantomet til vanvidd, og røyken bak hjulsettet er ikke tilfeldig. Her har NetEnt gjenskapt en viktig scene i romanen, og effekten gjør seg svært godt på skjermen. Designet er flott å se på. Symbolene er også godt utført, og lydsporet som er brukt kunne ikke vært mer egnet.

Bonusfunksjoner

I hovedspillet finnes både wild- og scatter-symboler, samt tre forskjellige stacked bonus-symboler: Operafantomet selv, Christine og masken. Disse symbolene er også wild-symboler. Bonusspillet Pick and Click går over to nivåer, og trigges av Operafantomet og Christine. I første nivå kan du velge blant åtte roser, som gir deg gevinster på 20, 40 eller 100 mynter. På andre nivå skal du velge blant tre speil, som hver inneholder en multiplikator som ganger gevinsten fra det første nivået med 1, 2 eller 3. Total bonusgevinst slås sammen med gevinst som trigget bonusspillet. Maks utbetaling på bonusspillet er 7200 mynter. I tillegg har du re-spinn- og gratisspinn-bonuser.

Fordeler

Temaet er absolutt fengende, og har du lest boken eller sett filmen vil du dra kjensel på en del detaljer i spillet. Grafikken er utmerket, og det er ikke tilfeldig at det er røyk bak hjulsettet. Kjenner du historien, så vet du hvorfor! Lydsporet er også veldig bra, og absolutt passende til temaet. Bonusspillet er morsomt da det går over to nivåer. I tillegg er det gode gevinster her, som attpåtil slås sammen med gevinsten som trigget bonusspillet. Kan det bli bedre? Dette understreker bare de gode vinnersjansene i dette spillet, derav den gode tilbakebetalingsprosenten. Ellers er automaten spekket med gratisspinn og re-spinn, som også øker vinnersjansene.

Ulemper

Om en spilleautomat faller i smak eller ikke, avhenger av personlige preferanser, smak og behag. Mens én spiller faller pladask for Operafantomet som tema, kan en annen finne temaet kjedelig. Alt er relativt, derfor er det vanskelig å sette fingeren på noe som kan oppleves som en mangel eller en feil. Du må ta spillet som det er, men er du ute etter en fet jackpot, så leter du i feil kategori. Er du ute etter action og heftige animasjoner, så har du også valgt feil kategori. Feilen ligger altså ikke hos utvikler og spill, men hos deg!

Oppsummering

Universal Monsters: The Phantom’s Curse er nok en fantastisk videoautomat fra NetEnt, som bringer den franske romanen om Operafantomet til spillverdenen. Den storslagne Pariseroperaen huser nå et stort spillebrett med fem hjul og fire rader, og mye skjer i kulissene der Operafantomet lurer. Grafikken er fenomenal, og vinnersjansene gode. Automaten har både gratisspinn og re-spinn, samt et spesielt fordelaktig bonusspill over to nivåer med en firesifret gevinst. Dette er en automat som egner seg både for nybegynnere og for drevne spillere, for de som satser stort og for de som er mer forsiktige. Hva sier du til en tur i operaen i kveld?